Excite

Obama niet blij met Chrysler en GM

De auto-industrie in de Verenigde Staten is aan het doodbloeden. De economische crisis breekt de autoverkoop volledig op en daar gaan de Amerikaanse autofabrikanten aan onderdoor. GM en Chrysler moesten huiswerk maken van Obama en met een plan komen dat hun bedrijven moeten redden. Anders geen overheidssteun, zo simpel was het.

Levensvatbaar is het toverwoord dat Obama graag terug zag in de plannen. Volgens hem was daar nog geen sprake van. Barack Obama is niet tevreden met de plannen voor reorganisatie zoals de autofabrikanten dat aan hem gepresenteerd hebben. Sterker nog, onder druk van het Witte Huis is GM-topman Wagoner de klas uitgestuurd. De fabrikanten krijgen strafwerk en moeten hun plannen dus opnieuw schrijven.

Obama verwacht dat de komende maanden GM en Chrysler hun plannen aanscherpen en de levensvatbaarheid van hun bedrijf aantonen. Wellicht biedt Obama de auto-industrie een klein beetje soelaas met een overbruggingskrediet, waarmee GM en Chrysler het vervolgens dertig tot zestig dagen moeten uitzingen. Als daarna geen grondige stappen zijn gezet, worden GM en Chrysler wat overheidssteun geschorst en moeten ze het zelf oplossen. Kijk, dat is nou eindelijk echt vrije markt economie...

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020