Excite

Nu al grote revisie Kia cee'd

Hoewel de lijn met Kia cee’d wagens nog maar drie jaar op de markt is, heeft het type nu al een flinke restyling ondergaan, zowel qua uiterlijk als voor wat betreft de prestaties onder de motorkap. Niets lijkt Kia dan ook tegen te houden om één van de grotere autoproducenten in Europa te worden.

De Kia cee’d heeft een opvallende makeover gehad. Opvallend, omdat het helemaal niet gebruikelijk is om een model al zoveel te wijzigen, als het nog maar relatief kort op de markt is. De nieuwe grill en het aangepaste interieur maken echter wel dat de wagen er veel gelikter uitziet en bovendien veel meer kwaliteit uitstraalt.

Kia heeft niet alleen de wagens zelf aangepast, maar ook de range met modellen anders ingedeeld. Deze bestaat nu uit de cee’d 1, de middenklasser cee’d 2 en de cee’d 3 uit het topsegment. Bovendien is er nog een andere cee’d 2 variant die extra milieuvriendelijk is, een speciaal EcoDynamics model.

Eén van de belangrijkste veranderingen onder de motorkap is de introductie van het stop- en startsysteem dat de CO2-uitstoot en het brandstofverbruik zou moeten verminderen. Dit systeem is verkrijgbaar op zowel de diesel- als de benzinemodellen, terwijl de meeste fabrikanten tot nu toe het start- en stopsysteem alleen beschikbaar stelden op benzinemodellen.

Ondanks het feit dat de wagen in zo’n korte tijd zo sterk is aangepast, blijft de garantieregeling van Kia van kracht. Met deze garantieregeling – voor 7 jaar of tot 100.000 km – zit je nog wel even goed!

Afbeelding: Telegraph.co.uk

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020