Excite

Noorwegen komt met eerste Europees goedgekeurde auto

Het duurde even, maar dan heb je ook wat. De Europese Unie heeft de Noorse TH!NK CITY goedkeuring gegeven. Het is de eerste elektrische auto die goedkeuring van de Europese Unie krijgt. Het betekent dat de TH!NK CITY in alle Europese lidstaten de weg op mag. Voor een autofabrikant altijd wel een geruststellende gedachte, aangezien het nu dus ook zin heeft om de TH!NK CITY op de markt te brengen in Europa.

De TH!NK CITY heeft veel te danken aan de RDW (Rijksdient voor het Wegverkeer). Die organisatie heeft de TH!NK CITY op alle mogelijke manier gemarteld om goedkeuring te verkrijgen. Van de remmen tot de verlichting, van de uitstoot tot de spiegels, alles is getest door de mannen van de RDW. Ook het botsgedrag is nauwkeurig geanalyseerd. Dankzij de totale destructie van meerdere Noorse elektrische autootjes kwam de Europese goedkeuring tot stand.

De RDW is gekozen, omdat deze altijd snel het Europese goedkeuringsproces doorlopen en onafhankelijk zijn, omdat in Nederland geen enkele autofabrikant het vol gehouden heeft. De TH!NK CITY had waarschijnlijk in Duitsland en Frankrijk langer moeten wachten op goedkeuring. Wat lastig is, want het karretje kost 40.000 euro om te bouwen, dus hoe eerder het verkocht kan worden, hoe beter.

De prestaties van de TH!NK CITY zijn niet sensationeel. Voor een auto, dan. Voor een elektrische auto is het nog best aardig. De Noorse auto haalt maximaal 100 kilometer per uur en kan zo'n 180 kilometer ver komen, voordat de batterij leeg is. Een lege batterij kost dertien uur om volledig op te laden. Ideaal voor in de stad, maar niet echt om er mee op vakantie te gaan naar Frankrijk.

Afbeelding: Think.no

Lees meer over elektrische auto's

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020