Excite

Nissan zorgt voor opvallende primeur in Genève

Dat Nissan geen eenheidsworst levert, laat het merk zien met haar nieuwe Juke. Deze wagen is zo opvallend, dat straks wel eens de meest bijzondere primeur in Genève zou kunnen zijn.

Vorig jaar toonde Nissan al de Qazana Concept, een conceptwagen die de basis vormde voor de Juke. De Juke is de echte productieversie, die zal straks ook verkrijgbaar zijn bij de dealer. De auto is bedoeld als een alternatief voor een hatchback. De mis tussen een SUV en sportauto is opvallend. Het ontwerp komt uit Engeland, maar de auto zal uiteindelijk in showrooms over de hele wereld komen te staan.

Met een lengte van 4,14 meter, een breedte van 1,77 meter en een hoogte van 1,57 meter is de Juke behoorlijk ruim. 251 liter is gereserveerd voor bagage. Motorisch gezien hebben we hier ook te maken met een indrukwekkende wagen. Zo is de basismotor al voorzien van 117 pk en kan dat bij de 1,6 liter viercilinder met turbo oplopen tot maar liefst 190 pk. De maximumkoppel loopt uiteen van 158 Nm tot 240 Nm.

Liefhebbers kunnen kiezen uit een benzine exemplaar of een dieselvariant en ook bestaat de keuze voor een voorwielaandrijving of All Mode vierwielaandrijving. Die laatste is bovendien nog eens verbeterd ten opzichte van voorgaande modellen van Nissan. De CVT-transmissie is standaard.

De Juke zal uiteindelijk in drie versies leverbaar zijn, de Visia, Acenta en Tekna. Welke specificaties bij welke versie horen is nog niet bekend, hierover komt later meer informatie.

Afbeelding: Nissan-global.com

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019