Excite

Nissan roept honderdduizenden auto's terug

  • © Getty Images
De Japanse autofabrikant Nissan heeft besloten ongeveer 768.000 auto's terug te roepen. Het gaat om twee wereldwijde terugroepacties. De eerste draait om de Nissan Rogue Sport. In die auto zou kortsluiting kunnen ontstaan. Het gaat dan wel alleen om de sporteditie.

Daarnaast bestaat de kans dat de motorkap van verschillende andere auto's van Nissan tijdens het rijden zomaar open gaat. Dit geldt onder meer voor de Nissan Pathfinder en een aantal modellen van Infiniti. Van dit merk is Nissan ook eigenaar.

De terugroep actie voor de Nissan Rogue Sport is het grootst. Daarvan moeten er meer dan 550.000 terug naar de garage. Met name met dit weer is het belangrijk om de noodzakelijke werkzaamheden zo snel mogelijk uit te laten voeren. De combinatie van water of sneeuw en zout kan namelijk door de bodem van de auto komen. Dit kan weer leiden tot kortsluiting, wat de kans op brand vergroot.

Een woordvoerder van Nissan heeft inmiddels laten weten dat er nog geen slachtoffers bekend zijn bij het bedrijf. Bij Nissan Nederland was niemand beschikbaar om commentaar te geven op het bericht. Het is dus nog niet bekend of Nederlandse eigenaars ook terug moeten naar de garage. Meestal krijgen eigenaars een brief waarmee ze hiervan op de hoogte worden gesteld.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021