Excite

Nissan komt met compacte hybride

Na Honda en Toyota brengt ook Nissan een hybride wagen op de markt. Het grote verschil met de twee concurrenten is dat Nissan zich niet op het middensegment richt, maar een compacte hybride levert. In 2011 zou de eerste hybride Nissan van de band moeten rollen.

In deze nieuwe compacte hybride wagen wil Nissan geen gebruik maken van de technologie van andere fabrikanten, maar volledig vertrouwen op de zelf ontwikkelde technologie. Hierdoor wordt het mogelijk om een goedkope en compacte wagen te leveren. Natuurlijk zijn er wel overeenkomsten met bijvoorbeeld de Honda: ook deze Nissan zal deels met een elektromotor en deels met een benzinemotor werken.

Helemaal nieuw worden de hybride wagens van Nissan niet; het merk wil eerst ‘oude’ modellen van een hybride make-over voorzien. Zoals het er nu voorstaat zal de Serena, een minibusje, als eerste worden omgetoverd in een hybride voertuig. In Japan is de Serena het best verkochte model van Nissan en men verwacht dan ook dat de hybride versie van dit model het goed zal doen bij consumenten.

Voor Nissan is het een uitdaging om ook kleinere modellen te voorzien van de hybride technologie. Voor de meer luxe wagens heeft het bedrijf deze techniek al aardig onder de knie, maar gezien de toenemende vraag naar hybride modellen, blijkt het interessant te zijn om de focus te verbreden en verder te kijken dan luxe, grote hybride wagens. De belangstelling is er in ieder geval al; nu de wagens nog!

Afbeelding: Flickr

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020