Excite

Snel de nieuwwaarde van je motor berekenen

De nieuwwaarde van je motor is belangrijk om te weten. Dat is namelijk een cruciale factor in het bepalen van de hoogte van je verzekeringspremie. Maar hoe kom je achter de nieuwwaarde van je motor? En hoe weet je zeker dat je goed zit? Op internet kun je veel tools vinden die je hiermee helpen.

Zelf opzoeken

Je hoeft de nieuwwaarde van je motor niet altijd te berekenen; je kunt ook de nieuwwaarde van andere, gelijke, motors opzoeken en op basis daarvan de nieuwwaarde van je motor vaststellen. Dit kan via websites als Autoweek.nl. Daar vind je informatie over je motor, maar ook over de nieuwprijs. Let er wel op dat hierin meestal wordt uitgegaan van standaard gegevens; de motor die jij hebt, is dus niet per definitie vergelijkbaar met het model dat besproken wordt. Controleer dit goed, zodat je hierin geen foutjes maakt. Je kunt deze controlestap ook overslaan door op de website gewoon je kenteken in te voeren. Dan krijg je direct een overzicht met alle gegevens én een indicatie van de nieuwwaarde.

Nieuwwaarde berekenen

De nieuwwaarde van je motor berekenen kan natuurlijk ook. Hiervoor kun je het beste de website bezoeken van de verzekeraar die je hebt of op het oog hebt. Als je daar je kenteken invult, dan krijg je eveneens een indicatie te zien van de nieuwwaarde. Als je het idee hebt dat deze indicatie sterk afwijkt van de daadwerkelijke nieuwwaarde van je motor, neem hierover dan contact op met de verzekeraar. Dan weet je zeker dat je niet onderverzekerd bent of juist te veel betaalt!

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020