Excite

Nieuwste hype: hippe fashion fiets

Lange tijd was de fiets alles behalve spannend, maar nu hét Hollandse handelsmerk in een trendy, modern jasje wordt gestoken, verandert dat ineens. De standaardexemplaren maken ruimte voor de ‘fashion bike’, een fiets in mooie kleuren en met een bijzonder ontwerp. De nieuwe hippe fietsen worden onder meer door modemerken ontworpen.

Inmiddels kwamen onder meer Chanel, Puma, Wood Wood en Gucci al met een eigen fiets op de markt. Het enige minpuntje van deze supertrendy fietsen is misschien de prijs: de fietsen kosten al snel een paar duizend euro. Voor een echte Chanel Bike betaal je bijna 9000 euro. En omdat de fiets ook nog eens heel goed herkenbaar is als Chanel-fiets, moet je maar hopen dat hij niet zomaar gestolen wordt!

Toch blijkt er een prima markt te zijn voor trendy fietsen, want het Zweedse modelabel Acne en het Italiaanse fietsenmerk Bianchi zochten elkaar op voor een samenwerking die leidde tot een aantal schitterende fietsen in pasteltinten. De hoofdontwerper van het merk gaf eerlijk toe zich alleen te laten leiden door de trends, want van fietsen had hij helemaal geen verstand.

Dat is met Paul Smith wel anders; deze ontwerper is dol op fietsen en was de eerste ontwerper die een fiets aan zijn modecollectie toevoegde.

Mocht je wel bereid zijn om veel geld te betalen voor zo’n fantastische fiets, dan heb je talloze keuzemogelijkheden. Je kunt kiezen voor verschillende kleuren, materialen en natuurlijk heb je veel opties als het gaat om het frame.

Afbeelding: Flickr, gebruiker Juliet Banana

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020