Excite

Nieuwe Twingo op de foto

Hoewel Renault al lang en breed heeft aangekondigd binnenkort met een gefacelifte Twingo te komen, heeft de Franse fabrikant de opnieuw ontworpen auto nog niet aan het grote publiek getoond. Tot nu dan, en dan ging het ook nog eens per ongeluk.

Het weekblad Autoweek heeft het namelijk voor elkaar gekregen om de Fransoos op de gevoelige plaat vast te leggen terwijl medewerkers bezig waren om alvast persfoto’s te maken voor de officiële aankondiging.

Renault wil verder nog niets vertellen over de nieuwe Twingo, die op 13 september gepresenteerd wordt. Volgens AutoPlus zouden er benzinemotoren beschikbaar komen met een vermogen tussen de 75 pk voor de instapversie en 133 pk voor het topmodel. Ook zou er gekozen kunnen worden tussen een tweetal dieselmotoren, met 75 of 85 pk. Dat betekent waarschijnlijk dat Renault een bpm- en mrb-vrije diesel- én benzineversie gaat aanbieden.

Voor het overige heeft de facelift waarschijnlijk alleen invloed op bepaalde details, waardoor de Twingo zich beter staande kan houden in het uiterst competitieve A-segment. Fiat komt namelijk binnenkort met een nieuwe Panda, terwijl Volkswagen met de Up ook hoge ogen lijkt te gaan gooien in het segment voor kleine stadsauto’s.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020