Excite

Een nieuwe sportwagen kopen in Nederland

Je zoektocht naar een nieuwe sportwagen in Nederland begint bij een dealer van het merk waar jij graag je nieuwe auto van wil. Doorgaans zal de dealer de duurste sportauto's niet in de showroom hebben staan maar de wagen kan natuurlijk gewoon besteld worden. En zo kun jij zelf de sportwagen van je dromen samenstellen. Je kiest zelf de gewenste kleur, type motor, bekleding en andere opties.

Verzekering

Zodra je je sportauto geleverd krijgt, zul je de auto moeten verzekeren, anders mag je niet met je nieuwe sportwagen in Nederland de weg op. De verzekering van een nieuwe sportwagen kan echter vrij prijzig zijn en het kan zeker lonen om verschillende verzekeringen met elkaar te vergelijken. Wanneer je bij een bepaalde verzekeraar al meerdere verzekeringen hebt lopen, krijg je vaak ook nog wat extra korting. Ook zijn er werkgevers die speciale contracten afsluiten met verzekeraars. Bekijk voor het vergelijken dus eerst of het mogelijk is dat je bij je huidige verzekeraar kunt profiteren van extra kortingen.

Onderhoud

Zorg ervoor dat je je sportwagen altijd perfect onderhoudt. Zet bij voorkeur je auto in een garage, zo blijft de lak in goede staat. Vogelpoep kan namelijk lakschade veroorzaken. Als je de auto niet in een garage kunt zetten, kun je er een beschermende autohoes voor kopen. Poets de auto met regelmaat, maar zorg ook goed voor het technische onderhoud. Een sportwagen wordt namelijk in de loop der jaren meer waard maar dan moet je de auto natuurlijk wél goed onderhouden!

Snelheid

Een belangrijk iets waar je in je nieuwe sportwagen rekening mee moet houden, is de snelheid. Je auto haalt misschien de 200 kilometer per uur wel, maar wanneer je dat op de Nederlandse snelwegen haalt, riskeer je een boete. Let daarom goed op de snelheid. Op de meeste snelwegen mag je maar 120, maar er zijn ook enkele wegen waar je al 130 kilometer per uur mag rijden. Wil je echt hard rijden? Dat kan in Duitsland, daar geldt op sommige snelwegen geen snelheidslimiet en kun je dus heerlijk je hart ophalen.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020