Excite

Nieuwe Range Rover uitgerust met luxe picknickstoelen

  • © Getty Images
Range Rover staat erom bekend luxe auto's te bieden, maar met de speciale Range Rover SVAutobiography komt dit wel heel duidelijk naar voren. Dit is de meest luxueuze Range Rover tot nu toe en hij is voorzien van twee leren soort 'picknickstoeltjes' achterop. Natuurlijk hoeven deze stoeltjes niet per se bij een picknick gebruikt te worden; de 'Event Seating' mogelijkheid kan ook gebruikt worden bij tal van andere evenementen.

De SVAutobiography is samengesteld onder de afdeling Special Vehicle Operations (SVO). Deze afdeling werd geleid door John Edwards, de baas van SVO. De Event Seating zijn verwerkt in de laadbak. Ze zijn alleen zichtbaar als de laadbak naar beneden geklapt is. Uiteraard maken ze onderdeel uit van het kleine luxepakket. Wanneer hiervoor gekozen worden, is de Range Rover voorzien van een uitschuifbare bodemplaat kofferbak, gemaakt van teakhout.

Natuurlijk is de rest van het interieur ook het toppunt van luxe. Je kunt er onder meer leer, aluminium, hout en zelfs een hoogpolig tapijt in vinden. Bovendien kun je als bestuurder natuurlijk rekenen op een hele krachtige motor. Deze Range Rover is voorzien van een 5.0 V8 Supercharged motor van 550 pk. En wie achterin zit heeft het ook niet slecht: daar kun je namelijk genieten van loungezetels met uitklapbare voetenbankjes en lcd-schermen.

De nieuwe Range Rover zal voor het eerst zijn debuut beleven op de New York International Auto Show. De wagen zal vanaf de zomer ook te bestellen zijn. Hoeveel hij ongeveer gaat kosten is nog niet bekend. Wel zullen er verschillende uitvoeringen verkrijgbaar zijn, namelijk de TDV6, de SDV6 Hybrid, de SVD8 en de SCV6.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020