Excite

Nieuwe Porsche 911 in de herfst

Als we het over iconen in de autowereld hebben, dan is de Porsche 911 daar één van. Al 50 jaar lang doet deze sportwagen de harten van autoliefhebbers overal ter wereld sneller kloppen. Hoewel met elke generatie de techniek met sprongen vooruit gaat, blijft de 911 altijd herkenbaar. De verwantschap tussen het oermodel en latere versies is in al die jaren altijd heel duidelijk gebleven. Ook de nieuwe 911, die Porsche in de herfst van dit jaar wil introduceren, is overduidelijk een 911.

Recent werden er enkele beelden vrijgegeven van de nieuwe bolide, die de codenaam 991 heeft meegekregen. Daarnaast mochten enkele autojournalisten al een paar rondjes rijden op de Nürburgring. De nieuwste telg in de 911-familie blijkt een volledig nieuw ontwerp te zijn, met een langere wielbasis en een chassis dat bijna volledig uit aluminium is opgetrokken. Hierdoor is hij enkele tientallen kilo’s minder zwaar en ligt hij iets dichter tegen de grond.

Hoewel er wat betreft het design weer genoeg is aangepast, blijven de veranderingen subtiel. Het oerdesign blijft wederom behouden. En dat is maar goed ook, want dat is misschien wel de charme van de 911.

De auto komt uit met een automatische versnellingsbak, maar ook met een handbak met maar liefst zeven versnellingen. De instapversie zal voorzien worden van een 3,4 liter V6 met 350 pk. De 3,8 liter variant met 400 pk, die ook al in de huidige Carrera-S ligt, blijft ook behouden.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020