Excite

Nieuwe Pagani Huayra officieel onthuld

Liefhebbers hebben lang moeten wachten, maar het is nu eindelijk zo ver: Pagani heeft de Huayra officieel gepresenteerd aan het publiek. Qua uiterlijk is de nieuwe auto niet zo’n grote verrassing meer; er was al wat materiaal uitgelekt naar de pers. Nu weten we echter ook wat zich allemaal onder de motorkap bevindt.

De motor voor de Huayra wordt aangeleverd door AMG, de vaste tuner van Mercedes. De wagen is achterwiel aangedreven en heeft een 6,0-liter V12 biturbo die maar liefst 700 pk en 1100 Nm weet te produceren. Volgens de fabrikant zou je binnen 3,3 seconden de honderd kilometer per uur moeten bereiken. De top ligt zelfs op 370 kilometer per uur.

Het schakelen kan even wennen zijn; daarvoor gebruik je namelijk een zeventraps sequentiële versnellingsbak. Dat is niet het enige bijzondere kenmerk van de auto; ook de vleugeldeuren zijn behoorlijk opvallend. Hierin is ook AMG weer terug te zien; wie de deuren ziet, kan de overeenkomst met de SLS AMG echt niet missen.

Ondanks al het motorgeweld is de Huayra wel vrij licht. De wagen weegt dankzij het gebruik van talloze lichte materialen maar 1350 kilo. De wagen is ruim 4,6 meter lang en ruim 2 meter breed. Qua design vertoont de wagen veel overeenkomsten met voorganger de Zonda, hoewel de Huayra de verschillende designkenmerken wel wat verder door trekt.

Afbeelding: Flickr account the joe bloggs blog

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021