Excite

Bekijk nieuwe modellen van motoren!

De ware motorliefhebber kan in 2011 zijn hart ophalen. Diverse merken kwamen (of gaan nog komen) met opgefriste versies van oude bekenden of zelfs met volledig nieuwe modellen van motoren. Wij zetten er een aantal op een rijtje.

Honda CBR600F: terug van weggeweest!

Hoewel de CBR600F altijd een erg populair model is geweest, is hij een tijdje verdwenen uit de line-up van de Japanse motorfabrikant. Nu is hij weer helemaal terug, uiteraard volledig nieuw ontworpen. Deze sporttourer is geschikt voor mensen die een beetje snelheid niet schuwen, maar ook af en toe een rustig stukje willen rijden. De 600cc-krachtbron weet er een zeer respectabele 100 pk uit te persen. Misschien niet genoeg om alle buikschuivers bij te houden, maar sportief rijgedrag wordt zeker niet ontmoedigd!

Het echte Harley-gevoel

Ook als je niet houdt van Japanse sportmotoren, is er uiteraard genoeg te vinden. Wat dacht je bijvoorbeeld van de nieuwe Superlow van Harley-Davidson. Door de lage zadelhoogte is dit 800cc-model ook geschikt voor kleine modellen. Hoewel de Superlow zeker niet de snelste motorfiets is die te koop is, is de overbrenging ontworpen om snel te accelereren.

Speels op een Supermotard

Zie je je motorfiets vooral als speelgoed, overweeg dan eens een supermotard, ofwel een voor de weg aangepaste crossmotor. Voor het comfort hoef je het niet te doen, evenmin als voor een hoge topsnelheid. Maar plezier heb je voor twee op een motor als de SM630 van Husqvarna. Tussen het verkeer door laveren wordt een fluitje van een cent en ook een wheelie is niet bepaald moeilijk uit te voeren. Uiteraard doe je dit niet op de openbare weg; mocht oom agent je zien, dan kost je dat waarschijnlijk een flink bedrag.

Natuurlijk zijn er nog veel meer motoren het vermelden waard. Ben je toe aan een nieuwe motorfiets, dan kun je natuurlijk altijd even bij de dealer langsgaan.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020