Excite

Nieuwe Mini is supercool!

Mini heeft weer behoorlijk uitgepakt! De nieuwe coupé versie van de Mini, gemaakt door BMW, is gemaakt ter ere van de vijftigste verjaardag van het stoere, eigenwijze wagentje. Het prototype voor de IAA is al gereed en waarschijnlijk zullen we een gelijksoortig model vanaf volgend jaar in de showrooms zien!

De nieuwe Mini ziet er stoer en snel uit en is dat ook. Dankzij de motor van de Mini Cooper S kan het wagentje snel vooruit komen. Binnen 6,5 seconde zit je met deze auto op de 100 kilometer per uur en je kunt een topsnelheid bereiken van 238 kilometer per uur.

In principe is de basis van dit wagentje gelijk aan de basis van andere Mini’s, met als groot verschil dat de nieuwe Coupé Concept slechts geschikt is voor twee personen. Die kunnen wel extra ruim zitten én hebben maar liefst 250 liter bagageruimte, zo’n 90 liter extra in vergelijking met de hatchback.

Het dak van de nieuwe Mini is gemaakt van aluminium; dit geeft de wagen niet alleen een strakke uitstraling, maar laat ook duidelijk zien dat Mini een merk is dat met zijn tijd mee gaat. Bovendien is aluminium lekker licht, wat er weer voor zorgt dat de wagen nog sneller vooruit komt.

De nieuwe Mini Coupé Concept zal voor het eerst getoond worden op de IAA in Frankfurt. Daarna zullen er mogelijk nog wat wijzigingen in het ontwerp door worden gevoerd en dan is het tijd voor de productie!

Afbeelding: Autoblog.nl

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020