Excite

Nieuwe Lexus GS 350 gepresenteerd

Als we aan luxewagens denken, dan denken we vaak aan merken zoals Audi, Mercedes en BMW. Lexus krijgt echter steeds meer voet aan de grond.De Lexus GS 350 moet de strijd aangaan met de Audi A6, de BMW 5-serie en de Mercedes E-Klasse. En de Japanner lijkt leuk mee te doen.

De nieuwe GS werd onthuld op het Pebble Beach Concours d’Elegance. De Lexus weet zich in ieder geval te onderscheiden door het uiterlijk. De bolide wasemt luxe uit, maar tegelijkertijd ook strijdlustigheid dankzij de bozige neus en de brede flanken. Ook aan de achterkant heeft de auto een sportief uiterlijk, met luchtvinnen in de achterbumper en een diffusor die voor een optimale luchtstroom moet zorgen.

Binnenin is het ook genieten troef. Op de middenconsole vinden we een touchscreen waarmee bijna alles is af te regelen en in te stellen. De rest van het interieur is aangekleed met exquise materialen en een flink aantal foefjes die het comfort moeten verhogen.

De nieuwe GS is niet groter dan zijn voorganger. Toch is er meer beenruimte gecreëerd, bijvoorbeeld door de dikte van de zittingen aan te passen. Ook zijn de instelmogelijkheden van de voorstoelen flink verbeterd. De mannen van Toyota (Lexus is daarvan het luxemerk) wisten zelfs nog ruimte te vinden om de kofferbak met 25% te vergroten.

Het geheel wordt aangedreven door een 3,5-liter benzinemotor die 306 pk produceert. Uiteraard zijn er verschillende rijmodi in te stellen. De lancering van de GS 350 staat gepland voor de herfst.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020