Excite

Nieuwe Lamborghini Gallardo in de maak

Liefhebbers kunnen hun hart ophalen, want voor het eerst sinds lange tijd brengt sportwagenfabrikant Lamborghini weer een model uit met achterwielaandrijving. Dit nieuwe model, de Gallardo LP550-2 is een wagen voor echte liefhebbers en als je er eentje wilt moet je snel zijn, want er worden er maar 250 van gemaakt!

Al een aantal jaren achter elkaar waren de nieuwe modellen van Lamborghini niet meer uitgerust met achterwielaandrijving, maar voorzien van vierwielaandrijving. Voor echte liefhebbers was dit jammer, want het rijden met alleen achterwielaandrijving vergt net wat meer van je stuurmanskunst dan het rijden met vierwielaandrijving. De beleving is dan ook veel intenser.

Gelukkig komt Lamborghini daarom nu met de Gallardo LP550-2. Van die nieuwe model zijn al een aantal foto’s uitgelekt, die laten zien dat het uiterlijk van de LP550-2 gekenmerkt wordt door een brede streep die van voor naar achter over de wagen loopt. Verder zijn een aantal details over de motor bekend gemaakt. Zo is de sportwagen uitgerust met een V10 motor en kan hij binnen 3,9 seconden van 0 naar 100 sprinten.

Hoeveel deze nieuwe Lamborghini gaat kosten is nog niet bekend. Wel kunnen we je vast vertellen dat hij waarschijnlijk geleverd zal worden in tien verschillende kleuren, waarbij alle modellen voorzien zullen zijn van de kenmerkende witte streep. Met een oplage van 250 exemplaren blijft ook deze sportwagen erg uniek.

Afbeelding: Autokopen.nl

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019