Excite

Nieuwe hybride Porsche nu bestelbaar

Snelle auto’s én goed voor het milieu gaat wel degelijk samen, zo bewijst Porsche met de introductie van haar nieuwe 918 Spyder. Deze hybride auto, verkrijgbaar voor bijna 850.000 dollar, is vanaf nu te bestellen.

Er gaan al een tijdje geruchten dat de nieuwe Porsche binnenkort op de markt zal verschijnen, maar tot nu toe was er nog geen concreet bericht over bekend. Nu kunnen mensen zich echter aanmelden voor de voorinschrijving. Als je de wagen wilt hebben zul je wel wat geduld moeten hebben, want ze worden pas tegen het einde van 2013 uitgeleverd. Aan de andere kant geeft je dat wel weer wat tijd om te sparen.

De nieuwe 918 Spyder werd voor het eerst onthuld tijdens de Detroit Auto Show. de wagen is voorzien van maar liefst 563 pk, maar heeft ook nog een twee extra motoren bij de voorwielen, waardoor de wagen in totaal beschikt over 767 pk. De wagen is voorzien van een speciaal systeem dat energie opslaat tijdens het rijden. Deze energie kan dan gebruikt worden om de elektrische motors van 102 pk aan te drijven, om zo andere auto’s net even snel voorbij te schieten.

Waarschijnlijk is dit niet de laatste milieuvriendelijke(re) Porsche die op de markt verschijnt. Het merk zou ook plannen hebben om diesel en hybride versies van de Panamera op de markt te brengen. Deze zouden wel dit jaar uit moeten komen.

Afbeelding: Flickr account David Villarreal Fernandez

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020