Excite

Nieuwe Honda-pod past vorm aan rijstijl aan

Over een jaar of 50 rijden we helemaal niet meer in die ouderwetse auto’s. Dan pakken we gewoon even onze pod’s. Bijvoorbeeld de Individual Articulating Commuter van Honda, ontworpen door designer Phillip Seagram.

Het ontwerp van Seagram is ontzettend bijzonder: het zou in de toekomst namelijk op roosters moeten rijden. Bovendien zou de vorm van het voertuig aangepast worden aan de snelheid van het voertuig. In de stad, waar meestal langzaam gereden wordt en weinig ruimte is, staat de pod rechtop. Op de snelweg, waar meer ruimte is en snelheid van belang is, ligt de pod. Er is ook nog een tussenstand, bijvoorbeeld voor binnenwegen.

De IAC is voor één persoon gemaakt, maar nog steeds best ruim: 2,80 meter lang, 1,10 meter hoog en 1,48 meter breed. Vergeleken met een auto is het een hele vooruitgang; deze pod’s veroorzaken zo snel geen file.

De deur is ook een van de meer opvallende kenmerken van de pod: het is geen deur die naar de zijkant open gaat, maar een zogenaamd split door system, waardoor de gebruiker aan de voorkant uitstapt, alsof deze uit de lift stapt.

Overigens gaat het op dit moment echt alleen nog om een ontwerp en is nog niet bekend of Honda – dat over het algemeen wel bekend staat als een merk dat veel innoveert en aandacht heeft voor ruimte en het milieu – ook daadwerkelijk iets met het design gaat doen.

Afbeelding: idealize.nl

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019