Excite

Nieuwe Coentunnel geopend

Na jaren overleg, ruim drie jaar bouwen en maar liefst 2,02 miljar euro is vandaag de nieuwe Coentunnel geopend voor verkeer. De tweede Coentunnel wordt donderdag officieel geopend door minster Schultz van Haegen. De nieuwe tunnel zou voor minder fileleed moeten gaan zorgen.

Betere doorstroming

De eerste Coentunnel is dagelijks verplichte kost voor ongeveer 120.000 auto's. Bijna iedere dag staan er lange files. De nieuwe Coentunnel moet zorgen voor een betere doorstroming van het verkeer in de Randstad. Het is de bedoeling dat automobilisten vanuit de richting Schiphol en Den Haag voortaan via het havengebied naar de nieuwe tunnel rijden. Zo moet Amsterdam beter bereikbaar worden vanuit het noorden. Ook is de verwachting dat de drukte op de A10 afneemt.

Fileleed

Door een combinatie van regenachtig weer en ongelukken was het vandaag overigens drukker dan normaal bij de Coentunnel. Ook het aankomende jaar zal het fileleed nog niet direct zijn opgelost. Rijkswaterstaat zal nu beginnen aan een renovatie van de oude Coentunnel. Pas in 2014 zijn beide tunnels weer klaar voor gebruik. "Het is nog even doorbijten," zegt een woordvoerster van Rijkswaterstaat daarover.

Video

Ben je benieuwd naar de Coentunnel? Bekijk hier een video van één van de eerste autoritten door de nieuwe Coentunnel.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021