Excite

Nieuwe Citroën C3 stuk robuuster

De Citroën C3 in haar huidige vorm is een wat vrouwelijke auto. Niets mis mee, gewoon mooie ronde vormen. Dat geeft de auto een schattig imago. De nieuwe C3 gooit het echter over een andere boeg. Citroën wil de C3 robuuster en ruiger maken, zonder het karakter van de auto kwijt te raken. Onlangs werden er foto's uitgelekt naar de website WorldCarFans.com. Daarop is duidelijk te zien dat de nieuwe C3 inderdaad een stuk stoerder is qua vormgeving.

Om de dealers een voorproefje te gunnen van de nieuwe C3, hield Citroën een geheime bijeenkomst waarbij de auto werd onthuld. In de huidige tijd met de moderne technologie is het dan natuurlijk te verwachten dat iemand met zijn of haar mobiel foto's maakt van de 'geheime' auto en via het internet laat uitlekken. Dat is dus ook gebeurd. Citroën zou graag willen weten welke van de autodealers de foto's heeft gemaakt en opgestuurd. De nieuwe C3 zou namelijk pas tijdens de autobeurs van Frankfurt aan het grote publiek worden getoond, waarna de auto onmiddellijk bij de dealers te verkrijgen is.

Hoe je het ook wendt of keert, het is fijn dat wij, als autoliefhebbers, alvast mee kunnen genieten van het voorproefje van de Citroën C3. Hij lijkt er groter en breder uit te zien dan de voorganger. Bovendien loopt de voorruit ver door in het dak, wat absoluut een reden is om de Exclusive-variant te bestellen, waar dat standaard in zit. In de goedkopere versies zit het alleen als optie. Waarschijnlijk wordt de nieuwe C3 geleverd met een breed aanbod aan motoren, hoewel Citroën karig zal zijn met de sterke turbobenzinemotoren. Geeft niet, de C3 ziet er namelijk goed genoeg uit!

Afbeelding: Flickr.com

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020