Excite

Nieuwe Bloodhound: bloedsnelle wagen!

Als je denkt dat een Ferrari of een Lamborghini snel is, dan zul je ongetwijfeld compleet versteld staan van de nieuwe Bloodhound. Britse ingenieurs werken hard aan deze nieuwe auto, die volgens hen de snelste ter wereld moet worden.

Met een topsnelheid van zo’n 1600 kilometer per uur moet de Bloodhound in staat zijn om alle snelheidsrecords te breken. Het Britse team dat aan de auto werkt heeft het design inmiddels al helemaal uitgewerkt. Aan een snelle motor is gedacht; de Bloodhound wordt aangedreven door een jet motor van de Eurofighter Typhoon die mogen een prototype van de hybride raket staat.

In 2011 zal worden begonnen met de recordpogingen. Dan zal de auto een testrit maken in Zuid-Afrika, met Andy Green aan het stuur. Green is geen onbekende als het gaat om snelle ritten; hij brak in 1997 al het snelheidsrecord op het land met een snelheid van ongeveer 1220 kilometer per uur.

Het Bloodhound project is echter niet alleen bedoeld om een wereldrecord neer te zetten, maar ook om jonge mensen te inspireren een carrière in de wetenschap, technologie of wiskunde na te jagen.

De aandrijving van het voertuig is sowieso inspirerend; de hybride raket is met een lengte van bijna twee meter en een gewicht van 400 kilo de grootste die ooit in het Verenigd Koninkrijk gebouwd is. De EJ200 jet motor geeft de wagen evenveel kracht als 180 Formule 1 auto’s bij elkaar. Het eerste prototype van de raket is inmiddels succesvol gelanceerd.

Afbeelding: Topspeed.com

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019