Excite

Nieuwe automodellen 2011: een nieuw, exclusief trio!

Er zijn nog een aantal nieuwe automodellen op til in 2011. De consument moet immers constant worden verleid. Zo komen Rover, Jaguar en Ferrari nog dit jaar met nieuw model in het assortiment. Deze drie nieuwkomers zul je niet elke dag tegenkomen!

Range Rover Evoque

De nieuwste Range Rover, Evoque, is een SUV. SUV staat voor 'sports utility vehicle', in gewone taal: de combinatie van een heel kleine vrachtwagen - omwille van zijn groot laadvermogen - en een wagen geschikt voor personenvervoer. Als toemaatje komt daarbij de vierwielaandrijving, 4x4 zoals wij het noemen. Dit laatste is echter maar een detail: SUV's worden tegenwoordig niet gekocht om te crossen maar gewoon als gezinswagen. Het grote voordeel van dit soort auto's is de hoge instap en hoge zithouding. Dat is tevens de reden waarom zelfs dames geïnteresseerd zijn geraakt in SUV's.

Range Rover wil net deze vrouwelijke bestuurders verleiden met de Evoque. Het gaat daarmee de strijd aan met concurrenten als BMW X1 of X3, Audi Q3 of Q5 en Volvo XC60. Qua brandstof kun je kiezen uit 3 dieselmodellen en één benzineversie. De dieselmotor komt uit de Peugeotstal. Het gemiddeld verbruik volgens de constructeur is 'maar' 5 l/100 km. De benzinemotor komt van Ford (ook in de Mondeo en S-Max terug te vinden) en verbruikt iets meer: 8,7 l/100 km. Verder is ook het kleurengamma niet onbelangrijk. Er is keuze uit twaalf kleuren koetswerk en drie kleuren voor het dak. De prijs is uiteraard afhankelijk van het type en varieert van € 33.800 tot € 41.400.

Jaguar XF

De nieuwste Jaguar, is tevens de kleinste Jaguar in het hele gamma. Hij wordt bovendien aangekondigd als de zuinigste Jaguar ooit gemaakt met een gemiddeld verbruik van ca. 5,4 liter/100 km. Voorts beschikt de wagen, zoals bij vele andere merken ook reeds het geval is, over een start/stop systeem en kan schakelen ook door middel van zogenaamde 'peddels' aan het stuur. Voor een totaal prijskaartje van ongeveer 41.000 euro krijg je een viercilinder diesel, automaat, leren interieur en een geweldige geluidsinstallatie.

Ferrari 458 Spider

Helemaal een buitenbeentje is deze 458 Spider. De nieuwste Ferrari heeft een motor achteraan en een inklapbare, aluminium hardtop. De bolide kan topsnelheden tot 320 km/uur halen, al heb je daar niet zoveel aan tenzij een bekeuring meer of minder je onberoerd laat of je wilt rijden op circuits. Het toetje op de taart bij deze Ferrari is de optrek snelheid: van 0 tot 100 km/uur heeft deze sportieve bolide maar 3,5 seconden nodig. Voor de echte fan: leg maar een slordige € 200.000 op tafel!

Dromen mag...

Deze drie auto's zijn allerminst standaard gezinswagens. Maar dromen mag... Hoe is het anders te verklaren dat de duurste wagens op het autosalon het meeste volk trekken?

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020