Excite

Nieuwe auto rijdt op 10.000 kopjes espresso

Dat espresso een sterk drankje is, was al bekend. Dat het drankje echter zo sterk is, dat je er zelfs je auto mee kunt laten rijden is voor de meesten van ons nieuw. Toch is dat precies wat Jem Stansfield van de BBC gaat doen.

De presentator van Bang Goes The Theory heeft een experimentele wagen gebouwd die rijdt op koffiedik. Met die auto wil hij van Londen naar Manchester rijden. De wagen is gemaakt van afvalmateriaal en dient iedere 60 kilometer bijgevuld te worden. De auto is ontworpen om te laten zien hoe alternatieve energiebronnen ingezet kunnen worden.

De auto beschikt over een systeem dat het koffiedik omzet in brandbaar gas. Die drijven vervolgens de motor aan. Normaal gesproken gebeurt dit door benzine. Stansfield wil met zijn vinding ook jongeren aanmoedigen om creatief om te gaan met energiebronnen en afval; hier kan in veel gevallen nog van alles van gemaakt worden.

Zeker voor kinderen is het volgens Stansfield belangrijk om te weten dat er niets magisch is aan een auto en dat het geen toverij is als een auto gaat rijden nadat het gaspedaal wordt ingedrukt. Gezien het feit dat verwacht wordt dat enkele duizenden kinderen Stansfield op zullen wachten bij de finish, zal die boodschap ongetwijfeld over moeten komen.

Wie wel van espresso houdt én van auto’s, maar liever gaat voor luxe in plaats van afval, kan beter kiezen voor de Bufori Geneva die vorige week gepresenteerd werd: deze limousine beschikt over een eigen espressomachine en voorziet je graag van een lekker kopje!

Afbeelding: Flickr account David Masters

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020