Excite

Nieuwe auto kopen in Duitsland: tips

Een nieuwe auto kopen in Duitsland is op zich heel makkelijk, maar je moet wel goed weten wat je wel moet doen en wat je vooral na moet laten. Het belangrijkste zijn natuurlijk de kosten. Als je een nieuwe auto in Duitsland koopt, dan betaal je niet alleen de aanschafkosten, maar ook de (overige) BPM, registratie-, kenteken- en keuringskosten. Als je de auto nog vanuit Duitsland naar Nederland wilt laten vervoeren, dan komen die kosten natuurlijk ook voor jouw rekening.

De invoering

Een nieuwe auto kopen in Duitsland is natuurlijk fijn, maar uiteindelijk wil je 'm wel graag in Nederland hebben. Daarvoor moet deze geïmporteerd worden. Hiervoor heb je twee documenten nodig: een kentekenbewijs (of bij een nieuwe auto: een bewijs dat de auto nog niet geregistreerd is) en een conformiteitsverklaring. Vervolgens kan de RDW toestemming geven voor het importeren. Daarna is vanzelfsprekend nog een Nederlands kenteken nodig. Dit krijg je door een bezoekje te brengen aan een keuringsstation van de RDW. Als alles hier goed verloopt, krijg je je kentekenbewijs binnen een paar dagen. Daarna kun je de platen gaan laten maken.

Begeleiding bij import

Vind je een nieuwe auto kopen in Duitsland toch wat lastig? Dan kun je altijd nog een beroep doen op de verschillende bedrijven die gespecialiseerd zijn in de import van auto's. Zij kunnen je alle praktische zorgen uit handen nemen, of juist een deel van de taken overnemen. Afhankelijk van wat je zelf wilt. Hier zijn kosten aan verbonden, de hoogte daarvan verschilt vaak per bedrijf.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020