Excite

Een nieuwe elektrische auto kopen

Al een paar jaar is de trend zichtbaar dat er steeds meer milieuvriendelijke auto's komen. De hybride Toyota Prius was een van de eerste milieuvriendelijke auto's. Maar een veelgehoord commentaar op deze auto was het ontwerp dat veel mensen niet beviel. Tegenwoordig heb je echter meer keus als je een nieuwe elektrische auto wilt kopen.

Een grappig, opvallend elektrisch autootje is de Think City. Al enkele jaren zijn er van Think auto's op de Europese markt te vinden en tijdens de klimaatconferentie was de Think City veel te zien. Deze volledig elektrische auto is te koop voor een prijs van 33,950 euro. De specificaties van de Think City zijn niet opzienbarend. De auto haalt een maximum snelheid van 115 km/u. Met een volle accu zou je ongeveer 182 kilometer kunnen rijden.

De Mitsubishi i-Miev is eveneens een kleine elektrische auto. Hij is vergelijkbaar met zijn broertjes, de Citroën C-Zero en de Peugeot Ion. De i-Miev heeft een prijs van 32,830 euro, terwijl de Citroën C-Zero 35,164 euro moet kosten, evenveel als de Peugeot Ion. Via een snellaadpaal kan de accu van de Mitsubishi i-Miev in dertig minuten al voor tachtig procent opgeladen worden. Je kunt dan ongeveer 150 kilometer rijden.

Denk je dat elektrisch rijden toch nog een beetje een negatief imago heeft? Niet als je voor de elektrische Tesla Roadster gaat. Aan deze sportauto zie je niet af dat het eigenlijk om een milieuvriendelijke, elektrische auto gaat. Je moet er wel diep voor in de buidel tasten. De goedkoopste uitvoering van de Roadster kost maar liefst 99,960 euro. Voor de auto is een optionele oplader te koop die je in drie kwartier helemaal kunt opladen. Met de standaard oplader duurt het acht uur voor de accu opgeladen is en je kunt rijden. Je kunt er wel meer kilometers mee maken dan met de meeste andere elektrische auto's. 300 kilometer is zeker haalbaar op een volle accu.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020