Excite

Koop een zuinige nieuwe auto in 2011

De autoverkoop is in de eerste maanden van 2011 flink aangetrokken ten opzichte van diezelfde maanden in 2010. Dit komt vooral door de vele, zuinige auto's die er momenteel op de markt zijn. Deze auto's zijn al niet zo duur en daar komt ook het belastingvoordeel nog bij. Je betaalt voor zuinige, schone auto's geen wegenbelasting en geen bpm. Dat is nog eens voordelig. Wil je dus een nieuwe auto kopen in 2011? Ga dan voor deze wegenbelastingvrije auto's.

Een van de nieuwe modellen die in 2011 met belastingvoordeel verschijnt, is de Opel Agila. Aan het model van deze auto is niet veel veranderd, maar Opel heeft aan de motor gesleuteld, zodat je ook met deze auto kunt profiteren van het belastingvoordeel. Het zuinige model heeft een 1.0 liter motor en de uitstoot bedraagt dan ook maar 109 gram CO2 per kilometer. Je rijdt deze schone auto al voor een prijs van 9.950 euro.

Ook Citroën heeft met de C3 een belastingvrij model. De nieuwe C3 is namelijk voorzien van een speciaal start-stopsysteem. Wanneer je minder dan 20 kilometer p/u rijdt en geen gas geeft, zal de motor automatisch stoppen. Na het intrappen van de koppeling zal de motor weer starten. Door dit systeem is de uitstoot maar 93 gram CO2 per kilometer en daarmee is de Citroën C3 belasting- en BPM vrij.

De Alfa Romeo Mito is de eerste auto van dit merk dat je ook met belastingvoordeel kunt rijden. De 1.3 dieselmotor heeft een uitstoot van 95 gram CO2 per kilometer en is dus wegenbelastingvrij en je betaalt geen BPM. Rijd je deze auto zakelijk dan heb je maar 14% bijtelling. Je levert bij de auto niet in op luxe en hebt dus gewoon airco en elektrisch verstelbare spiegels. Je kunt al in de Mito rijden voor 17.950 euro.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021