Excite

Het kan: een nieuwe auto voor 10.000 euro!

Als je een beperkt budget hebt, dan denk je misschien niet eens na over het kopen van een nieuwe auto, maar beperk je je tot gebruikte exemplaren. Toch kun je ook al een een nieuwe auto voor 10.000 euro kopen. Je hoeft er niet eens goed voor te zoeken, je moet alleen weten waar je moet kijken. Bijna elk merk heeft tegenwoordig wel een auto voor minder dan 10.000 euro en je hoeft echt niet altijd in te leveren op ruimte of comfort.

Zuinige, kleine wagens

De meest bekende en nieuwe auto voor 10.000 euro is wel de Toyota Aygo, samen met broertjes Citroën C1 en Peugeot 107. Deze auto's zijn verkrijgbaar vanaf €8.590. Dankzij hun energielabel A zijn ze lekker zuinig in gebruik en betaal je bijna geen wegenbelasting. De bijtelling is ook erg laag, namelijk slechts 14%. Dat de vaste lasten zo laag zijn, is prettig. Je kunt dan namelijk ook al beginnen met reserveren voor een nieuwe auto. Bovendien zijn ook de onderhoudskosten vanwege de geringe afmetingen en de voordeligere onderdelen vaak lager.

Meer ruimte

Als je liever wat meer ruimte wilt, dan kun je bijvoorbeeld gaan voor een Dacia Logan. Deze auto kost net geen 10.000 euro en levert je behoorlijk wat laadruimte op, voldoende om bijvoorbeeld wat meubels over te brengen of te helpen bij een verhuizing. Ook de Skoda Fabia is een aanrader. In deze auto past het hele gezin en mocht je hem liever zakelijk gebruiken, dan heeft hij daar ook zeker de uitstraling voor.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020