Excite

Nieuwe Audi krijgt 450 pk

Het is eindelijk officieel: de nieuwe Audi RS5 zal aangedreven worden door maar liefst 450 paardenkrachten. Dit heeft Audi bevestigd nadat wat informatie over deze nieuwe auto uitgelekt was.

De nieuwe Audi wordt uitgerust met een 4,2 liter V8 motor die sterke overeenkomsten vertoont met de 5,2 liter V10 motor die te vinden is in de Audi R8 V10. De wagen zal voorzien worden van een zevendraads S-Tronic transmissie die via een dubbele koppeling alle wielen aandrijft. Natuurlijk wordt ook de RS5 weer voorzien van een uniek tintje; speciaal voor deze variant is een nieuw middendifferentieel gemaakt.

De nieuwe RS5 heeft maar 4,6 seconden nodig om van 0 naar 100 kilometer per uur te gaan. Als topsnelheid meldt Audi 250 kilometer per uur. De auto kan wellicht wel harder, maar wordt op deze snelheid begrensd. Mocht deze begrenzing ontbreken, dan moet de motor nog wel tot 280 kilometer per uur door kunnen trekken. Om er snel uit te zien hoef je niet per se snel te rijden; al bij 120 kilometer per uur komt er een achterspoiler omhoog.

Al deze motorkracht legt ook de nodige druk op het gewicht. Met zo’n 1725 kilo is de RS5 alles behalve een lichtgewicht. Het gemiddelde verbruik ligt op 10,8 liter per 100 kilometer. Daarmee is de RS5 net iets zuiniger dan de BMW M3 Coupé, die over het algemeen toch als zijn meest directe concurrent gezien wordt. De RS5 zal vanaf het voorjaar geleverd worden in Duitsland en zal om en nabij de 77.700 euro gaan kosten.

Afbeelding: Audi.com

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019