Excite

Nieuwe Astra OPC te zien in Parijs

Liefhebbers van Opel kunnen tijdens de Autosalon van Parijs vast een kijkje in de keuken komen nemen. Daar is namelijk de GTC Paris Concept wagen te zien. De auto is in het echt nog indrukwekkender dan op beeld en lijkt het wachten zeker waard te zijn.

De GTC Paris Concept is 4,46 meter lang. Dit maakt hem zo’n 4 centimeter langer dan de Astra hatchback. Bovendien is de conceptcar voorzien van lichtmetalen 21” velgen. Dat die versie ook in productie wordt genomen, is iets minder waarschijnlijk. Wél extra interessant is de 2,0 viercilinder turbomoter. Volgens Opel moet deze motor een enorm vermogen geven. Men denkt dat het vermogen wel eens bij de 300 pk in de buurt kan komen. Voor een enorm verbruik hoef je niet bang te zijn, want het start-/stopsysteem zorgt ervoor dat dat zelfs iets daalt.

De nieuwe OPC is op verschillende manieren een verbetering ten opzichte van de oude versie. Zo wordt deze wagen uitgerust met een sperdifferentieel en HiPerStrut voorwielophanging.

Waarschijnlijk zal de wagen in verschillende versies geproduceerd worden, onder meer met 1.4 en 1.6 turbomotoren. Die zullen dan respectievelijk 120 en 180 pk aan motorkracht bieden. De productieversie van de Opel Astra GTC wordt waarschijnlijk voor het eerst aan het publiek getoond tijdens de Autosalon van Genève in Maart.

Afbeelding: R-Sportscars

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020