Excite

Nieuwe Alfa Milano onthuld!

Voor liefhebbers van temperamentvolle Italiaanse auto’s is het weer een toptijd: Alfa Romeo heeft namelijk haar nieuwe Milano onthuld, de opvolger van de zeer populaire 147.

De nieuwe Milano zal volgend jaar verkrijgbaar zijn in de showrooms. Op dit moment wordt er nog gekeken naar de meest ideale vorm. Zoals gebruikelijk bij de ontwikkeling van nieuwe auto’s, worden er in dit stadium van het productieproces een aantal verschillende modellen gemaakt die getest worden op onder andere de bouwkwaliteit. Aan de hand van die modellen wordt gekeken welke versie uiteindelijk aan consumenten zal worden geleverd.

Eigenlijk zou de Milano al eerder dit jaar geïntroduceerd worden aan het grote publiek, maar vanwege de financiële crisis en de terughoudendheid van kopers is besloten hier toch nog even mee te wachten.

De Milano zal alleen worden geleverd als vijfdeurs-variant. De wagen wordt niet gebouwd op hetzelfde platform als de 147, maar op een ander platform. Je kunt zelf kiezen of je vierwielaandrijving op je wagen wilt. Om consumenten vast aan het nieuwe model te laten wennen, is de driedeursversie van de 147 al even geleden van de markt gehaald.

Om de productiekosten enigszins in de hand te houden, heeft de Milano onder de motorkap een aantal overeenkomsten met de Fiat Bravo. Ook aan de buitenkant kun je bepaalde kenmerken van deze auto terugvinden.

Waarschijnlijk zal de motor van de Milano beginnen bij ongeveer 105 pk. Dit vermogen loopt op tot een 1,7 liter motor met directe inspuiting en turbo, die maximaal 265 pk kan leveren. Voldoende pluspunten om de aanschaf te overwegen dus!

Afbeelding: Motorauthority.com

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019