Excite

Nieuwe 911 wordt supersnel

Porsche staat bekend om het fabriceren van snelle auto’s, maar de sportfabrikant overtreft zichzelf met de nieuwe 911 Turbo. Deze wagen, die in november uitkomt, gaat in slechts 3,7 seconden van 0 naar 100.

De nieuwe 4x4 kan een topsnelheid bereiken van ruim 320 kilometer per uur. Deze 911 zal dan ook de snelst schakelende 4x4 zijn die het bedrijf ooit van de band heeft laten rollen.

Natuurlijk heeft de motor een behoorlijke upgrade gehad, maar daar houdt het niet op. Ook de binnenkant van de wagen heeft een behoorlijke facelift gehad. Zo is er gedacht aan praktisch rijden: schakelen kan eenvoudig en snel via het stuur. Met de rechterhendel kun je een versnelling omhoog gaan en met de linkerhendel een verstelling omlaag.

Het uiterlijk van de 911 is nog steeds erg kenmerkend, maar wel een klein beetje gepimpt. Zo is dit model voorzien van een chromen rand om de koplampen, opnieuw gestylde mistlichten en een volledig nieuw ontwerp voor de wielen.

En wat je misschien niet van een Porsche zou verwachten: de CO2-uitstoot van de 911 is naar beneden gebracht, evenals het brandstofverbruik. In dat laatste geval is de besparing maar liefst 18%!

De nieuwe 911 is vanaf november verkrijgbaar en zal verschijnen in een coupé en cabriolet-versie.

Afbeelding: Flickr account mugley

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020