Excite

Waar koop je een nieuw fietsstoeltje?

Voorop of achterop?

Voor je een nieuw fietsstoeltje koopt, moet je beslissen wat voor fietsstoeltje je wil. Wil je het zitje aan het stuur hebben, of heb je liever een kinderstoeltje achterop de bagagedrager? Fietsstoeltjes voor aan het stuur zijn geschikt voor kinderen tot ongeveer een jaar of drie. Oudere kinderen zijn vaak te groot voor deze fietsstoeltjes omdat ze dan met hun voetjes tussen de spaken van het voorwiel zouden kunnen komen. Is je kind jonger dan vijf of zes jaar, dan kun je kiezen voor een fietsstoeltje achterop. Zodra je kind ouder wordt, kun je het fietsstoeltje vervangen door een rugleuning op de bagagedrager en voetensteuntjes.

Fietswinkel

Als je op zoek bent naar een fietsstoeltje, kun je uiteraard terecht in een fietsenwinkel zoals bijvoorbeeld Profile, de fietsspecialist. Je fietsenmaker kan je informeren over de fietsstoeltjes die ze hebben en je adviseren over wat het beste zou zijn voor je fiets. Als het nodig is, kan de fietsenmaker ook een dubbele standaard op je fiets zetten, zodat je zeker weet dat je fiets blijft staan als je je kindje in het zitje wilt helpen.

Halfords

Een van de winkels waar je zeker kunt slagen voor fietszitjes is bij Halfords. Ze hebben fietsstoeltjes die je voorop kunt bevestigen en stoeltjes die je achterop kunt bevestigen. Ook heb je bij Halfords de keus uit meerdere merken, zoals Yepp, Bobike, GMG en Boodie. Daarnaast heeft Halfords meerdere accessoires voor fietszitjes, zoals vrolijk gekleurde wind- en regenschermen, steunkussens of een slaaprol met bijvoorbeeld een knuffel van Nijntje erop. En ben jij of je kindje uitgekeken op de bekleding van het fietsstoeltje? Dan kun je bij Halfords nieuwe bekleding kopen.

Webwinkels

Er zijn ook vele webwinkels waarbij je fietsstoeltjes kunt bestellen. Je betaalt vaak dan wel verzendkosten, maar toch kan dat soms goedkoper zijn om een fietszitje via internet te bestellen. Een nadeel is wel dat je het zitje niet eerst kan zien, zodat je niet weet of je snel en makkelijk je kindje in het zitje kunt zetten. In een gewone winkel kun je alle verkrijgbare zitjes uitgebreid proberen en verkopers kunnen je daarbij goed adviseren.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020