Excite

Nieuw: auto die op stront rijdt

Mooi toch, die nieuwe tijden. Met allemaal schonere technieken. Niet langer zijn er alleen auto's verkrijgbaar die rijden op benzine en diesel, maar we kunnen nu ook milieuvriendelijk rijden. Zo zijn hybride en elektrische auto's aan een waanzinnige opmars bezig. Niet langer suf en stoffig, zijn dat soort wagens nu ook hip, trendy en vooral erg zuinig. Er was een economische crisis nodig om iedereen zo ver te krijgen, maar nu hebben we ook wat.

Ook groeiende is het aantal auto's dat rijdt op biobrandstof. Net zo interessant, hoewel het zonde is om graan te verbouwen voor brandstof in plaats van om voedsel te maken. Vooral in de Derde Wereld komt dat een beetje sneu over. Eten in een auto stoppen om er boodschappen mee te doen voor de avondmaaltijd, dat is natuurlijk ook een beetje apart. Maar goed, schoon voor het milieu is het wel.

Nieuw is de motor die op methaangas rijdt. Een gas dat gewonnen wordt uit bijvoorbeeld menselijke uitwerpselen. In Engeland hebben ze een Volkswagen Beetle geprepareerd die rijdt op methaangas. Dat gas wordt gewonnen uit een zuiveringsinstallatie waar menselijke poep wordt verwerkt. Het begrip 'schone brandstof' wordt hier dus wel flink opgerekt.

De BBC heeft een leuke, korte reportage gemaakt over het proces. Die is hier te zien. Dus wil je ook het milieu redden? Ga dan eens wat vaker op de WC zitten. Is allemaal goed voor de natuur, de grote boodschap. En ook het begrip 'strontwagen' krijgt zo een nieuwe betekenis.

Afbeelding: Flickr, angelune

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020