Excite

Neus snuiten levert boete op!

Iedereen weet dat je een gordel om moet in de auto. We snappen dat de politie daar op controleert, vooral voor onze eigen veiligheid. Hetzelfde geldt voor het bellen tijdens het rijden. Dat mag niet, handsfree is de norm en ook de link tussen controle en veiligheid begrijpen we. Je kunt er andere weggebruikers lelijk mee in gevaar brengen. En dan hebben we het nog niet eens over kaart lezen, een boek doorbladeren, de matten stofzuigen of een kinderstoeltje installeren tijdens het rijden. We begrijpen dat zoiets gevaarlijk is. Maar je neus snuiten?

Michael Manincini, een 39-jarige meubelrestaurateur uit Ayre, Engeland, stond stil met zijn busje. Een mooi moment om even zijn neus te snuiten, zo bedacht Michael zich. Hij trok de handrem aan en snoot zijn neus. Handrem er af en weer rustig mee bewegen met de langzaam op gang komende rij auto's. Maar vier agenten hadden zijn handeling waargenomen. Ze haalden Michael naar de kant en gaven hem een boete. Hij zou tijdens het neus snuiten zijn auto niet onder controle hebben gehad...

In eerste instantie dacht Michael Mancini dat het om een grap ging. Je neus snuiten in een stilstaande auto, tussen stilstaand verkeer, met je handrem er op, is dat strafbaar? Maar de agenten konden er niet om lachen. Uiteraard weigerde Michael te betalen voor deze belachelijke overtreding, wat hij uitlegde in een brief. Het enige antwoord was dat hij moest betalen, anders zou het voor de rechter komen. Nogmaals, hij snoot zijn neus. In een stilstaande auto. Met de handrem er op. Wat nou geen controle?

Afbeelding: Flickr, tanjila

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020