Excite

Negen miljoen voor Ferrari uit 1957

Hoeveel geld zou jij neerleggen voor een tweedehands auto? Voor een paar duizend euro moet je een heel eind komen tegenwoordig. Zelfs onder de duizend euro zijn al leuke autootjes te koop. Zeker tijdens deze economische crisis geen overbodige luxe om eens bij de afdeling gebruikte auto's te kijken. Of je er exemplaren tegen gaat komen die negen miljoen euro kosten, is echter nog maar de vraag.

Negen miljoen euro is wel het bedrag dat is neergelegd op een veiling voor een auto uit 1957. Het betreft een Ferrari 250 Testarossa, bouwjaar 1957. Het is de duurste auto die ooit tijdens de jaarlijkse 'Ferrari Leggenda e Passione' veiling in Maranello over de toonbank ging. Eerder werd een Ferrari 250 GT California uit 1961 voor ruim zeven miljoen euro geveild. De Ferrari 250 Testarossa is een uniek racemonster, dat een paar keer de 24 uur van Le Mans heeft gewonnen. Het exemplaar dat geveild werd, is uitvoerig gebruikt tijdens races, met name door Amerikaanse eigenaren.

De laatste jaren stond de Ferrari gestald in een luxueuze Japanse autocollectie. De exclusiviteit van die collectie kent inmiddels legendarische vormen. De oorspronkelijk rode Ferrari 250 Testarossa was voor de races in het zwart overgeschilderd, waarbij alleen de neus rood bleef. Speciaal voor de veiling zijn deze racekleuren hersteld. Het geeft de toch al unieke Ferrari - er zijn er maar 22 van gebouwd toentertijd - een nog exclusiever karakter. Maar dat kost dan ook wel negen miljoen euro.

Afbeelding: HLN.be

Meer bizar autonieuws:

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020