Excite

Nederland wordt hét land van elektrische auto's

Als het aan de ministers Cramer, Van der Hoeven en Eurlings ligt, dan moet Nederland binnen twee jaar uitgroeien tot hét land van elektrische auto’s. Het kabinet trekt hier 65 miljoen euro voor uit.

De toekomstvisie van de drie ministers laat in 2025 ruim een miljoen elektrische, zuinige, stille auto’s op de Nederlandse wegen rijden. Voor de 65 miljoen echter daadwerkelijk uitgegeven kunnen worden, zal de rest van de ministerraad zich over het voorstel moesten buigen.

Het plan zou wel voor een enorme economische stimulans kunnen zorgen, omdat er maar liefst een half miljard aan nieuwe investeringen die samenhangen aan de ontwikkeling en introductie van de elektrische auto. Deze nieuwe investeringen zouden met name de Nederlandse economie stimuleren.

Nederland blijkt de meest geschikte locatie om de elektrische auto’s te testen. Wij beschikken namelijk over een goed en betrouwbaar elektriciteitsnet, waardoor de kans op problemen klein is. Bovendien worden in Nederland relatief veel korte stukjes gereden; hier zijn elektrische auto’s met name geschikt voor.

Uiteraard heeft deze nieuwe rol van Nederland nog een aantal extra voordelen. Het gebruik van elektronische auto’s is veel beter voor het milieu, omdat er maar liefst 35% minder CO2-uitstoot zal komen dan de gewone wagens. Ook zijn de wagens veel stiller dan gewone auto’s. Van een file of een snelweg zul je straks dan ook niet zoveel last hebben!

Afbeelding: Flickr

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020