Excite

Nationale Sloopregeling officieel van start

Een spannend moment voor de Nederlandse overheid en nog meer voor de autobranche. De Nationale Sloopregeling gaat vandaag van start. Dat betekent dat elke oude auto die ingeruild wordt voor een nieuwere, schonere wagen van de overheid een slooppremie krijgt. Die kan oplopen tot 1750 euro. Minister Cramer gaf in Voorburg het startschot van de Nationale Sloopregeling.

Minister Cramer was niet alleen. Bovag-directeur Koos Brugman, Dave Bebelaar (directeur Auto Recycling Nederland) en Peter Janssen (directeur van de RAI Vereniging) waren ook aanwezig bij de eerste auto die onder de nieuwe regeling werd geruild. Meneer en mevrouw Hemerik pakten hun 15 minutes of fame door een oude Honda Civic in te ruilen voor een minder oude Fiat Panda. Daarmee gaf Minister Cramer het startschot van de Nationale Sloopregeling bij autobedrijf Preuninger in Den Haag.

De sloopregeling moet twee vliegen in een klap slaan. Aan de ene kant wordt verwacht dat zo'n 80.000 auto's van de weg gehaald worden die te verontreinigend zijn voor het milieu. Anderzijds moet de Nationale Sloopregeling de autobranche stimuleren. Iets wat deze industrie gedurende de huidige economische crisis erg goed kan gebruiken. Veel autobedrijven anticipeerden op de sloopregeling en hebben speciale acties voor het Pinksterweekend, waardoor klanten dit weekend enorm veel korting kunnen krijgen.

Afbeelding: Flickr.com

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020