Excite

De Nationale Auto Pas: gerust een auto kopen

Een tweedehands auto kopen heeft één belangrijk voordeel: je betaalt een stuk minder voor je wagen. Tegelijkertijd loop je ook een risico. Je kent immers de voorgeschiedenis van de auto niet. Zelfs als de auto komt met een uitgebreide onderhoudshistorie, weet je niet zeker of er niet met de tellerstand gesjoemeld is. Gelukkig is er de Nationale Auto Pas.

Wat doet de Nationale Auto Pas?

Achter deze naam schuilt een stichting die als doelstelling heeft om ervoor te zorgen dat er geen auto's worden verkocht met een teruggedraaide teller. Het is namelijk ontzettend vervelend om een auto te kopen waarvan jij denkt dat hij weinig heeft gelopen, om er later achter te komen dat er sprake is van flinke slijtage.

Al sinds 1991 houdt deze stichting kilometerstanden bij van alles dat op de Nederlandse wegen rijdt. Omdat deze historie beschikbaar is, is het bijna onmogelijk om de tellerstand terug te draaien zonder dat het opvalt.

Bij een particulier of handelaar?

Wanneer je een auto koopt bij een handelaar, kun je altijd vragen om de nationale auto pas. Zo weet je zeker dat de kilometerstand klopt. Maar ook als je een auto van een particulier afneemt, kan de Nationale Auto Pas helpen. Vanaf 2,95 euro kan je namelijk een check aanvragen waardoor je gelijk weet of de tellerstand logisch is. Vanaf 4,95 wordt er ook nog eens gekeken of de auto niet voorkomt in het Vermiste Auto Register. Komt een auto daar wel in voor, dan heb je waarschijnlijk te maken met een gestolen auto. Uiterst onverstandig dus om deze aan te schaffen.

Zekerheid voor alles

Wil je dus zeker weten dat de kilometerstand van een occasion klopt, vraag dan zeker naar de Nationale Auto Pas. Zelfs als je zelf voor de check moet betalen, is het die paar euro meer dan waard.


Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020