Excite

Mr. Bean verkoopt zijn McLaren F1

  • © Getty Images
De Britse acteur Rowan Atkinson, die wereldberoemd werd door zijn rol als Mr. Bean, heeft zijn sportauto in de etalage gezet. Het gaat om een McLaren F1 die hij voor ruim 10 miljoen euro wil verkopen. Dat is een behoorlijke prijsstijging, want de acteur kocht de auto ongeveer 18 jaar geleden aan voor zo'n 700.000 euro.

Toen Atkinson de auto kocht, was hij helemaal nieuw. De donkerrode auto werd vervolgens intensief gebruikt, maar raakte ook twee keer betrokken bij een ongeluk. De laatste keer was de schade zelfs een miljoen euro. De fabriek heeft de auto toen helemaal in volle glorie hersteld.

Atkinson heeft wel altijd goed voor de auto gezorgd: hij liet het onderhoud uitvoeren door de fabrikant uit Woking. Dit betekent dat hij enkele tienduizenden euro's neertelde voor een grote beurt. Dit komt onder meer doordat de koppeling elke 5000 kilometer vervangen moet worden. Ook de brandstoftank gaat maar vijf jaar mee.

Wie de McLaren van Mr. Bean overneemt heeft wel een hele unieke auto: er zijn maar 64 straatversies van gemaakt en voor zover bekend is er maar één in Nederlandse handen. Mr. BEan verkoopt zijn F1 via Taylor & Crawley, een bedrijf dat gespecialiseerd is in de verkoop van racewagens en historische auto's.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020