Excite

Motorupdate voor Smart Fortwo

Was de Smart Fortwo CDI eerder nog niet echt een concurrent voor ‘gewone’ diesels, dat is nu wel anders! Daimler heeft dit kleine dieseltje flink onder handen genomen, met als resultaat zo’n 20% meer vermogen.

Eerder moest de Smart Fortwo het doen met een magere 45 pk, nu is dat opgehoogd naar 54 pk. Toegegeven; dit is nog niet te vergelijken met een gemiddelde krachtige dieselmotor, maar voor dit wagentje is het zeker een grote vooruitgang. Bovendien zorgt deze toename in kracht niet voor extra verbruik; ook niet onbelangrijk. Je kunt nog steeds 100 kilometer rijden met slechts 3,4 liter diesel. Hiermee blijft het een behoorlijk zuinige auto.

Het extra vermogen is niet de enige aanpassing die Daimler heeft uitgevoerd. Ook de koppel stijgt van 110 naar 130 Nm en de acceleratie is versneld met drie seconden. Optrekken van 0 naar 100 kost nu nog 16,8 seconden. Relatief gezien een flinke vooruitgang!

Alleen de dieselversie van de Fortwo is aangepast. De benzineversie blijft hetzelfde. Zowel de diesel- als de benzine-uitvoering voldoen nu aan de EURO 5 emissiestandaard. De nieuwe Smart Fortwo is verkrijgbaar vanaf 2010 en zal €11.790 gaan kosten. Uiteraard zijn extra opties tegen bijbetaling mogelijk!

Afbeelding: Flickr account Jim de Corsair

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020