Excite

De beste bescherming met motorkleding van leer

Motorrijders weten het maar al te goed: op de motor ben je kwetsbaarder dan in een auto. Vaak kijken autobestuurders niet goed uit waardoor een motorrijder in de knel komt. Een crash is niet altijd te voorkomen. Je kunt de schade van zo'n crash voor jezelf beperken als je motorkleding van leer draagt.

Verschillende soorten

Goede motorkleding van leer wordt al jarenlang gebruikt. Vroeger droegen veel motorrijders lange leren jassen en combineerden ze die met een leren kleed voor op schoot. Dat hield je warm en zorgde voor de broodnodige bescherming. Tegenwoordig is de leren motorkleding vaak uit één stuk, bijvoorbeeld in de vorm van een overall. De overalls zijn al voorgevormd naar de houding die je op de motor aanneemt, dat zit comfortabel en zorgt ervoor dat er geen druk wordt uitgeoefend op het leer, waardoor de bescherming uiteindelijk weer kan afnemen.

Online kopen

Je kunt motorkleding van leer in de motorwinkel halen, maar het is ook mogelijk om het online te bestellen. Bijvoorbeeld via DeLeertent.nl. Deze online shop is gespecialiseerd in het leveren van motorkleding en helmen. Ook via Motorkledingoutlet.nl kun je aantrekkelijke aanbiedingen vinden. Hou sowieso rekening met flinke prijzen want bescherming is duur, zeker als het van leer is. Bovendien bestaan er nog verschillen in het soort leer. Motorkleding wordt meestal van rundsleer gemaakt. Dat is voordelig, maar nog steeds prijzig. Liefhebbers gaan echter voor kangoeroeleer, een lichte en veel duurdere variant. Het beste kun je je pak op maat laten maken, zodat je zeker weet dat het comfortabel zit.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020