Excite

Bespaar op motorkleding in Duitsland

Naast de kosten voor onderhoud en benzine, is motorkleding de grootste kostenpost voor motorrijders. Dat is ook niet gek als je bedenkt dat een motorpak al snel 1000 euro kost en je voor een helm tot enkele honderden euro's moet ophoesten. Als je gaat shoppen voor motorkleding, beperk jezelf dan niet tot Nederland maar kijk ook eens over de grens. Door je motorkleding in Duitsland te kopen, heb je meer keus en betaal je vaak minder!

Waarom naar Duitsland?

Natuurlijk zijn er ook prima motorzaken in Nederland te vinden. Maar ben je op zoek naar de grote motorzaken, dan kun je in Duitsland gemakkelijk je gading vinden. Zeker als je in Oost-Nederland woont dan is een dagje Duitsland vaak een stuk handiger dan afreizen naar de de andere kant van het land. Het mooie aan de grotere motorzaken in Duitsland is dat ze vaak eigen merken voeren, die een stuk goedkoper zijn dan de merken die doorgaans in Nederland worden verkocht. Daarnaast is het assortiment in de Duitse megastores ook nog eens enorm!

Waar moet je naartoe?

Twee grote motorketens in Duitsland zijn Louis en Polo Motorrad. Natuurlijk wil je niet half Duitsland doorkruizen vooraleer je kunt gaan shoppen. Gelukkig hebben beide ketens een aantal winkels vlak aan de Nederlandse grens. Je kunt bijvoorbeeld naar een Louis outlet in Emden, vlakbij de provincie Groningen gaan. Bij Aachen, enkele tientallen kilometers onder Kerkrade vind je een Mega Shop van Louis, waar je duizenden kledingstukken, accessoires en motorgerelateerde zaken vindt. Overigens hoef je niet bang te zijn dat je de medewerkers van de Duitse winkels niet verstaat: Bij de meeste filialen aan de Duits-Nederlandse grens werken mensen die het Engels of zelfs het Nederlands machtig zijn! Neem dus vooral eens een kijkje bij onze Oosterburen.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020