Excite

Welke motorhandschoenen voor de winter?

Je hebt mensen die als hobby met de motor rijden en je hebt echte motorrijders. Waar de eerste groep het ijzeren paard voor de winter netjes in het vet zet, hem stalt en smachtend op zomerse temperaturen wacht, rijdt de motorrijder ook in de winter gewoon door. Natuurlijk moet je je als motorrijder goed inpakken. Wij zochten voor je uit waar motorhandschoenen in de winter aan moeten voldoen.

Lekker dik, lekker warm

Als je wel eens met zomerhandschoenen hebt gereden bij temperaturen onder de vijf graden, dan weet je dat dat absoluut niet prettig is. Je handen worden al snel koud en gevoelloos, waardoor je je motor ook nog eens niet lekker kunt besturen. De koppeling gedoseerd op laten komen met bevroren vingers is bepaald geen sinecure.

Gelukkig zijn er ook motorhandschoenen te koop speciaal voor de winter, zoals de Held 2070 Winter die voor rond de 110 euro in de schappen liggen. Een stuk goedkoper en ook lekker warm, is de Cool Breaker II. Deze motorwant koop je al vanaf 50 euro en is volgens het blad Promotor een absolute topper.

Verwarmde handschoenen

Als je echt zeker wilt weten dat je het niet koud gaat krijgen op de motor, dan kun je ook denken aan handschoenen met een ingebouwd verwarmingselement die door middel van een accu of aansluiting op het elektrisch systeem van je motor lekker warm blijven. Vooral het merk Gerbing is actief op dit gebied. Voor de echte winterrijder zijn verwarmde handschoenen een uitkomst. Je hoeft in ieder geval niet meer tegen je wil in een auto plaats te nemen tijdens de wintermaanden.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021