Excite

Je handen met motorhandschoenen verwarmd

Winter

Wie wel eens in de winter motor rijdt, zal het probleem kennen. Door de kou en wind kan het op de motor erg fris zijn. Veel motorrijders laten dan ook in de winter hun motor staan, omdat het ze te koud is. Vooral de handen kunnen in de winter erg koud worden. Maar er zijn verschillende oplossingen zodat je in de winter toch op de motor kunt stappen.

Motorhandschoenen

Een oplossing voor koude handen zijn winterhandschoenen. Deze motorhandschoenen zijn niet alleen extra gevoerd, maar ook wind- en waterdicht. Toch zijn deze handschoenen ademend, zodat je geen zweethanden in de handschoenen krijgt. Daarnaast zijn de zijkanten en de knokkels extra verstevigd met leer, zodat je zeker geen koude handen krijgt.

Verwarmde handschoenen

Er zijn verschillende soorten motorhandschoenen die verwarmd zijn. Zo kun je dus ook motor rijden als het erg koud is of als winterhandschoenen niet volstaan. Bij verwarmde motorhandschoenen worden alle vingers verwarmd, evenals de bovenkant van de hand. Er zijn handschoenen die verwarmd worden door middel van batterijen, maar met deze handschoenen kun je maar een uurtje rijden. Wil je langer rijden, dan zul je de handschoenen door middel van een kabel moeten aansluiten op de accu van de motor. Ook zijn er verwarmde motorhandschoenen die je met een aan-uitschakelaar kunt bedienen, zodat ze niet permanent je hand verwarmen als ze aangesloten zijn.

Handvatten

Om koude handen te voorkomen, kun je ook gebruik maken van verwarmde motorhandvatten. Dat is helemaal geen moeilijke klus. Er zijn handvatverwarmers die je met klittenband over de handvatten bevestigd. De verwarmers moet je aansluiten op de accu en met een schakelaar kun je ze aan- en uitzetten. Als het warmer wordt, kun je de handvatverwarmers er eenvoudig vanaf halen. Zo hoef je nooit meer koude handen te hebben als je motor rijdt en kun je het hele jaar door rijden.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020