Excite

Motorhandschoenen ondergaan de strengste test van de motorrijder

Vooraleer je overgaat tot de aankoop van motorhandschoenen, onderwerp je ze best aan een goede test. Motorhandschoenen zijn essentieel voor bij het motorrijden. Het zijn niet zomaar accessoires, maar bieden warmte en veiligheid en moeten bovendien comfortabel zitten.

Met de handen bloot

Motorrijden vergt controle over het hele lichaam. Het sturen van de motor gebeurt echter voornamelijk door de handelingen met de handen aan het stuur. Een stevige grip is dus van groot belang. Zowel bij koude als overdreven warmte, komen handschoenen dus goed van pas. Tevens zijn de handschoenen natuurlijk ook een vorm van veiligheid. Gewoonlijk gaat motorrijden gepaard met een hoge snelheid. Bij een eventuele val kunnen handen dus behoorlijk beschadigd raken. Een paar goede motorhandschoenen kunnen in dit geval beslist de schade beperken.

Flexibiliteit en comfort

Het allereerste dat wordt getest, is het materiaal van de motorhandschoenen. Motorhandschoenen moeten flexibel en comfortabel genoeg zijn om gas te geven, te ontkoppelen en te remmen. Handschoenen gemaakt van geiten- of kangoeroeleer geven de beste grip en zijn het meest geschikt bij warm weer. Als het koud is, worden handschoenen van een Goretex-voering aangeraden, omdat deze de handen ook droog houden. Motorhandschoenen met watten-voering zijn zeker niet geschikt voor een goede grip tijdens het rijden.

Strenge gebruikerstest

Motorhandschoenen ondergaan echter de strengste test door de motorrijder zelf. De vingers moeten goed passen om stevig het stuur vast te kunnen houden. Voorts moet het materiaal aangenaam aanvoelen en moet het materiaal aangepast zijn aan de omstandigheden waarin je wilt gaan motorrijden. Aanpassen, voelen en uitproberen is dus de boodschap. Op de website Motorfun lees je meer belangrijke motor-tips voor motorliefhebbers.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021