Excite

Motoren te koop: Hoe vind je de ideale motor?

Even op internet zoeken en je vindt zo motoren die te koop staan. Je wilt natuurlijk niet teveel betalen maar tegelijkertijd wel een mooie motor hebben. Een aantal tips hieronder helpen je alvast bij de aankoop van een motor.

De ideale motor uitzoeken

Voordat je gaat zoeken, moet je voor jezelf op een rijtje zetten wat je met je nieuwe aankoop wilt gaan doen. Hoewel een supersport heerlijk rijdt, is hij minder geschikt voor dagelijks woon-werkverkeer. Zeker als je wat groter bent, is de aankoop van een compacte sportfiets op de langere termijn helemaal niet zo'n goede keuze. Ook de hoeveelheid ervaring die je hebt moet een rol spelen. Ben je net klaar met lessen, maak dan niet gelijk de fout om direct een jonge Yamaha R1 te kopen. Je doet er beter aan om eerst wat ervaring op te doen. En leg je een beginnersfiets als een Suzuki GS500E onverhoopt op zijn kant, dan hoef je niet direct duizenden euro's neer te leggen om het kuipwerk te vervangen.

Dealer of particulier?

Ben je er eenmaal achter wat voor type motor je wilt hebben, dan is het tijd om te gaan zoeken. Koop je bij een dealer, dan ben je ervan verzekerd dat de motor vrij is van gebreken. Hij is immers nagelopen en mogelijk gerepareerd voordat hij de verkoop in ging. Ook krijg je op de meeste occasions nog een aantal maanden garantie, zodat jij met vertrouwen de weg op kunt. Natuurlijk komt dit alles wel tegen een meerprijs.

Ben je op zoek naar een koopje, dan kom je al snel uit op Marktplaats. Uiteraard koop je geen motor zonder eerst een uitgebreide proefrit gemaakt te hebben. Ook is het mogelijk om een aankoopkeuring te laten doen bij een garage aangesloten bij de BOVAG. Eventuele verborgen gebreken komen hierdoor naar voren, zodat je weet wat er aan onderhoud aan zit te komen. Een dergelijke keuring kost tussen de 30 en 50 euro en neemt ongeveer een halfuurtje in beslag.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020