Excite

Een eigen motor kopen in Nederland

Een motor kopen in Nederland is eigenlijk heel erg makkelijk, zolang je maar weet waar je op moet letten. Het beste kun je eerst wel je motorrijbewijs halen, zodat je én wat meer kijk op motors hebt én beter weet wat je wilt en kunt. Ook maakt een motorrijbewijs het maken van een proefrit mogelijk, iets dat absoluut noodzakelijk is!

Research via internet

Als je een motor wilt kopen in Nederland, dan begint dat natuurlijk bij goede research. Daarvoor kun je online al de eerste stappen zetten. Als je al een lichte voorkeur hebt voor een bepaald type of een bepaald merk, dan kun je jezelf online meer verdiepen in dat merk en kijken of er bepaalde problemen zijn waar je rekening mee moet houden. Ook kun je dan zoeken naar gebruikerservaringen. Hoe een fabrikant zijn motor aanprijst is leuk om te lezen, maar het gaat uiteindelijk natuurlijk om hoe een motor in het echt bevalt.

Registratie

Een motor kopen in Nederland verloopt eigenlijk een beetje hetzelfde als een auto kopen. Ook een motor moet geregistreerd worden. Als je een tweedehands motor koopt, dan moet je het kenteken over laten schrijven. Je betaalt voor een motor ook motorrijtuigenbelasting. Ook een overeenkomst met een auto: je hebt per se een verzekering nodig. Je mag met een motor niet onverzekerd rondrijden. Hiervoor kun je een hoge boete krijgen. Laat je goed adviseren over het type verzekering, zeker als je ook wel eens bijrijders hebt. Overweeg ook verzekering voor je motorkleding; die is erg duur!

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020