Excite

Nieuwe motor kopen in Nederland

In elk land gelden andere regels als het gaat om het aanschaffen van voertuigen. Hoe werkt een motor kopen in Nederland eigenlijk precies? Waar moet je op letten en welke papieren moet je sowieso bij de hand hebben?

Juiste motor vinden

Een motor kopen in Nederland begint natuurlijk bij het vinden van de juiste motor. Hiervoor heb je een paar mogelijkheden. Je kunt een motor aanschaffen via Marktplaats, van een particulier. Je kunt er ook eentje kopen bij een dealer. Voor beide geldt: je kunt het goed en je kunt het slecht treffen. Een aankoop bij een particulier geeft je vaak minder tot geen garantie, maar ook een dealer levert niet altijd wat beloofd wordt. Het beste kun je wel gaan voor een deal waarbij je garantie krijgt. Bij voorkeur is die garantie afdwingbaar via bijvoorbeeld de BOVAG.

Verzekeren

Als je eenmaal een motor hebt, dan wil je er natuurlijk ook meteen mee kunnen rijden. Met een motor kopen ben je er in Nederland nog niet; je moet deze ook verzekeren. Een verzekering kun je al binnen een paar minuten afsluiten, dus je hoeft daarvoor niet per se weken te wachten. Zorg er ook voor het afsluiten van je verzekering voor dat je precies weet welke motor je aanschaft, zodat je er zeker van bent dat je alle gegevens op de juiste manier invoert. Wacht nog even op de bevestiging - bij online verzekeren is dit vaak een kwestie van minuten - en je kunt je eerste ritje maken op je nieuwe motor!

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020