Excite

Leuk voor op de motor: een camera die je rit opneemt!

Tijdens het motorrijden kom je vaak aparte situaties of mooie landschappen tegen. Jammer genoeg heb je op de motor meestal geen camera bij de hand als je iets wilt vastleggen voor jezelf of voor anderen. Natuurlijk is het niet de bedoeling dat je je handycam aan je helm vastmaakt. Verstandiger is het om een camera voor op de motor aan te schaffen. Er zijn diverse kleine cameraatjes op de markt die uitermate geschikt zijn voor gebruik tijdens het motorrijden of voor extreme sporten. Je kan het zo goedkoop of duur maken als je zelf wilt.

Hoe bevestig je de camera?

Als je op videosites als YouTube zoekt, dan kom je veel beelden tegen die tijdens het motorrijden gemaakt zijn. Het camerastandpunt verschilt nogal eens: vaak is de camera op de motorfiets zelf aangebracht, maar misschien nog mooier zijn de video's die met zogenaamde 'helmet cams' gemaakt zijn. Doordat de camera aan de helm van de motorrijder vastzit, kun je precies zien wat hij of zij ook heeft gezien. Op die manier heb je zelf in de hand wat er in beeld komt. Een goede helmcamera bevestig je overigens met een speciale steun, waarbij je geen gaten in de helmschaal hoeft te boren. Mocht je onverhoopt ten val komen, dan zal de steun makkelijk afbreken zodat je nergens achter kunt blijven haken.

Types motor camera's

Een camera die aan je helm of motor is bevestigd, dient goed tegen trillingen bestand te zijn. Een normale videocamera zal erg schokkerige beelden produceren en kan zelfs kapot trillen. Wil je gewoon eens een keer spelen met een camera op de motor, dan is de MD80 een absolute aanrader. Dit Chinese cameraatje blinkt niet uit in beeldkwaliteit, maar is met een prijs van onder de 25 euro een zeer goede keus voor een amateur. Wil je het iets serieuzer aanpakken, dan kun je ook een Helmet Hero 960 aanschaffen van het merk GoPro. Deze kosten rond de 200 euro, maar kunnen wel HD-beelden opnemen.

Veiligheid voor alles

Welke camera je ook kiest, neem altijd je eigen veiligheid in acht. Zorg dus dat je de videocamera bevestigt zoals in de gebruikershandleiding staat aangegeven en ga er niet tijdens de rit aan prutsen.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020